Вгору
  • В Європейському університеті пройшла зустріч студентів гуртка "Українські славістичні студії: історико-філологічний аспект"
  •  

Сьогодні пройшла чергова зустріч студентів  гуртка "Українські славістичні студії: історико-філологічний аспект", які традиційно проводять завідувач кафедри інформаційної, бібліотечної, архівної справи та соціально-політичних і гуманітарних дисциплін - Хоменко О.О. та викладач кафедри - Мовчан О.В.

 

Особливо приємно, що сьогодні до нас завітала директор центру заочного та дистанційного навчання та наша колега - Шиян О.М., яка теж була активним учасником міні-заходу!

 

Під час зустрічі студенти підтвердили свої здогадки про найвідоміші на весь світ страви нашої української кухні.

З'ясували для себе нові рецепти начинок і поєднання незвичних смаків, таких як налисники з оселедцем і зеленою цибулькою та маскарпоне+креветки.

Дізналися, що борщ можна готувати з додаванням яблук або груш.

Також студенти добре знали, до якої страви подається хрін і пампушки з часником.

 

Учасникам гуртка сьогодні стало відомо, що банош традиційно мають готувати лише чоловіки і, бажано, на вогнищі - це давня традиція.

А також відкрили для себе нову українську страву, яку подають у ресторанах зарубіжжя - це шпундра)))

 

P.S. Також студенти пройшли захопливу вікторину на платформі Quizizz з історії нашої української кухні (від періоду Русі-України до ХХ століття)

 

  • Інші події
  •  

  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
(050) 356-02-45
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard